Flow

Van idee naar uitwerking. Wat vind ik het stiekem ongelofelijk spannend. Ik hol mezelf soms een beetje voorbij en knijp zo nu en dan in mijn arm. Gebeurd dit echt?

Ik kan bijna niet geloven dat het tot nu toe best soepel verloopt. Ik klop af op alles en knijp m’n handen dicht. Wat een ongelofelijke bofkont ben ik toch!

De eerste aanmeldingen voor de dagbesteding en vrijwilligerswerk druppelen binnen. Soms moet ik tijdens de kennismakingsgesprekken even op de rem, omdat ik zoveel ideeën te delen heb en je niet wil overspoelen met informatie.
Ik kan er uren over praten. Over hoe belangrijk ik het vind om je vertrouwen te geven en ruimte te bieden voor je eigen creativiteit en ontwikkeling. Over hoe je er gewoon mag zijn – zoals je bent – met al je talenten, wensen en behoeften. En over hoe belangrijk ik het vind om samen de juiste randvoorwaarden te creëren waardoor jij het beste uit jezelf kan halen. Wie ben je? Wat wil je? Wat kan je zelf? Wat heb je van mij nodig? Dat samenspel, op basis van gelijkwaardigheid en uitgaande van kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen en problemen; dáár word ik zo onwijs enthousiast van!

Gelukkig ben ik niet de enige die blij word van mijn plannen. Ook de gemeenten Apeldoorn, Voorst en Brummen zien mijn ideeën wel zitten. Vanaf 1 januari mag Eigen Zinnig ook begeleiding bieden aan inwoners van deze gemeenten. Vorige week tekende ik de overeenkomst met de gemeente Zutphen voor 2018. Vandaag kreeg ik bericht dat dit ook in 2019 en verdere jaren gecontinueerd gaat worden. Wat een vertrouwen en wat ben ik daar dankbaar voor!

Over een week of 3 hoop ik klaar te zijn met klussen en aan de inrichting toe te komen. Als deze flow zo doorzet, zal de winkel half oktober open kunnen. Precies op tijd voordat de Retail Management opleiding aan de HAN begint (die tussendoor ook nog even op mijn pad kwam). Hoe fijn om samen met collega-ondernemers uit de Zutphense binnenstad te werken aan ontwikkeling en groei!
Tijd om achterover te leunen is er voorlopig dus nog niet, maar ik heb het gevoel nog drie jaar door te kunnen op enthousiasme en verwondering. Ik doe dingen die ik nooit gedacht had te doen. Mijlenver verwijderd van mijn comfort zone, maar wat ben ik hier graag.